VARKENSLOKET

ILVO PAS-studiedag - Ammoniak-reducerende maatregelen

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
ILVO
Plaats:
ILVO Plant – Caritasstraat 39, 9090 Melle (Auditorium)

Toevoegen aan kalender 2023-01-19 01:00:00 2023-01-19 01:00:00 19 januari: ILVO PAS-studiedag - Ammoniak-reducerende maatregelen ILVO PAS-studiedag Ammoniak-reducerende maatregelen: Wat zit in de pijplijn? Is er nieuws uit het wetenschappelijk onderzoek?   Ammoniakuitstoot van veestallen en PAS: het was andermaal HET topic van het jaar 2022 in landbouwkundige kringen en ver daarbuiten. De nood aan oplossingen is groot. Als wetenschappelijk Instituut voor Landbouw, Visserij en Voeding wil ILVO een brug vormen tussen fundamenteel onderzoek en praktijk. Op deze studiedag kijkt u achter de schermen van het onderzoek: Hoe komen we tot betrouwbare en toepasbare maatregelen mét resultaat? Wat omhelst het proces van initieel idee, over het verzamelen van gegevens, naar de uiteindelijke toepassing en borging van ammoniak-reducerende maatregelen voor veestallen? Aan de hand van de lopende onderzoeken worden opportuniteiten en struikelblokken op weg naar ammoniak-reducerende oplossingen al uit de doeken gedaan. INSCHRIJVEN Programma 13u00   Ontvangst 13u30   PAS onderzoek op ILVO, een blik op het verleden, heden en de toekomst Laag eiwit voeding voor rundvee: kansen en knelpunten Urease remmers: een haalbare kaart? Aanzuren van mest: potentieel en barrières Zeolieten: vulkanische mineralen als ammoniak-reducerend strooiseladditief? 15u10   Pauze 15u30   Emissiemetingen op melkveestallen: een meetcampagne op hoger niveau Monitoring: lokale impact van ammoniak emissies in kaart WeComV: werking van het Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt 16u30   Receptie Deelname: Gratis, inschrijven verplicht INSCHRIJVEN     Location ILVO ILVO Europe/Brussels public

ILVO PAS-studiedag

Ammoniak-reducerende maatregelen:

Wat zit in de pijplijn? Is er nieuws uit het wetenschappelijk onderzoek?

 

Ammoniakuitstoot van veestallen en PAS: het was andermaal HET topic van het jaar 2022 in landbouwkundige kringen en ver daarbuiten. De nood aan oplossingen is groot. Als wetenschappelijk Instituut voor Landbouw, Visserij en Voeding wil ILVO een brug vormen tussen fundamenteel onderzoek en praktijk.

Op deze studiedag kijkt u achter de schermen van het onderzoek: Hoe komen we tot betrouwbare en toepasbare maatregelen mét resultaat? Wat omhelst het proces van initieel idee, over het verzamelen van gegevens, naar de uiteindelijke toepassing en borging van ammoniak-reducerende maatregelen voor veestallen?
Aan de hand van de lopende onderzoeken worden opportuniteiten en struikelblokken op weg naar ammoniak-reducerende oplossingen al uit de doeken gedaan.

INSCHRIJVEN

Programma

13u00   Ontvangst

13u30   PAS onderzoek op ILVO, een blik op het verleden, heden en de toekomst

  • Laag eiwit voeding voor rundvee: kansen en knelpunten
  • Urease remmers: een haalbare kaart?
  • Aanzuren van mest: potentieel en barrières
  • Zeolieten: vulkanische mineralen als ammoniak-reducerend strooiseladditief?

15u10   Pauze

15u30   Emissiemetingen op melkveestallen: een meetcampagne op hoger niveau

  • Monitoring: lokale impact van ammoniak emissies in kaart
  • WeComV: werking van het Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt

16u30   Receptie


Deelname: Gratis, inschrijven verplicht

INSCHRIJVEN

 

Studiedag PAS