VARKENSLOKET

Agribex 2023

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Agribex
Plaats:
Brussels Expo

Toevoegen aan kalender 2023-12-06 01:00:00 2023-12-06 01:00:00 6 t.e.m. 10 december 2023: Agribex   Agribex 2023 Van woensdag 6 t.e.m. zondag 10 december vindt Agribex plaats in Brussels Expo. Agribex is de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België. Bijna 300 exposanten zullen deelnemen in 9 hallen. Bezoek ILVO op Agribex! Hal 5 stand 5204 Beursindeling Hal 1 en 3: Brussels Livestock Show, d.w.z. veeprijskampen en -tentoonstelling, de standen van de genetica-bedrijven en de exposanten actief in de veehouderij (stallenbouw, staluitrusting, voeders, enz.) Hal 4, 5, 6, 7 en 9: sector landbouwmechanisatie Hal 8 en patio: sector Tuin en groene zones Thema's op de beurs Uitzonderlijke droge zomers en anderzijds extreme regenbuien – lees dus de klimaatcrisis - en de oorlog in Oekraïne hebben ons nogmaals met de neus op de feiten gedrukt : onze maatschappij moet op zoek naar nieuwe energieën. De landbouw kan daar meer dan een steentje toe bijdragen. Biogasproductie is hier een essentieel deel van zowel voor de productie van CBG als van LBG en vandaar als brandstof voor elektriciteitsproductie bruikbaar in onze voertuigen en onze huisvesting. Grote bron voor methaanproductie is drijfmest, stalmest en afval van verwerkende (voeding)industrie. Het vormt enerzijds het sluitstuk van een circulaire landbouweconomie en draagt anderzijds bij aan een duurzamere landbouw met minder emissie van N2 en minder methaan uitstoot in de lucht. Ook zonnepanelen en windturbines zijn deel van de oplossing. Ook daarvoor komt men meestal op het platteland terecht en worden landbouwbedrijven aangesproken. Voor de boer die mee wil stappen in deze veranderende wereld zal Agribex een bron aan informatie bieden. Net als in andere sectoren zet robotisering zich ook in de landbouw door. Waar oorspronkelijk trekkerfabrikanten de eerste prototypes ontwikkelden, zijn kleine start-ups al gauw gevolgd met veel verder doorgedreven en werkbare systemen terwijl nu ook klassieke werktuigconstructeurs de nood voelen om zelf autonome werktuigdragers te ontwikkelen. De technologie belooft een revolutie teweeg te brengen op teelt- en arbeidstechnisch vlak, en op vlak van klimaatbeheer en ecologie, … We lichten een tip van de sluier en tonen waar de landbouw binnen afzienbare tijd naartoe kan gaan. Een derde thema-eiland op Agribex is een traditioneel succesnummer nl. de Workshop Live. Dagelijks wordt door Thomas Moore Hogeschool gewerkt aan allerhande machines met de bedoeling jongeren te triggeren en de waarde van een opleiding landbouwmechanisatie te promoten. En om hier op in te haken zal in samenwerking met VDAB, Forem en Educam een jobeiland ingericht worden waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen treffen en buitenschoolse opleidingen gepromoot. Location Agribex Agribex Europe/Brussels public

Agribex_2023

 

Agribex 2023

Van woensdag 6 t.e.m. zondag 10 december vindt Agribex plaats in Brussels Expo. Agribex is de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België. Bijna 300 exposanten zullen deelnemen in 9 hallen.

Bezoek ILVO op Agribex! Hal 5 stand 5204

Beursindeling

  • Hal 1 en 3: Brussels Livestock Show, d.w.z. veeprijskampen en -tentoonstelling, de standen van de genetica-bedrijven en de exposanten actief in de veehouderij (stallenbouw, staluitrusting, voeders, enz.)
  • Hal 4, 5, 6, 7 en 9: sector landbouwmechanisatie
  • Hal 8 en patio: sector Tuin en groene zones

Thema's op de beurs

  • Uitzonderlijke droge zomers en anderzijds extreme regenbuien – lees dus de klimaatcrisis - en de oorlog in Oekraïne hebben ons nogmaals met de neus op de feiten gedrukt : onze maatschappij moet op zoek naar nieuwe energieën. De landbouw kan daar meer dan een steentje toe bijdragen. Biogasproductie is hier een essentieel deel van zowel voor de productie van CBG als van LBG en vandaar als brandstof voor elektriciteitsproductie bruikbaar in onze voertuigen en onze huisvesting. Grote bron voor methaanproductie is drijfmest, stalmest en afval van verwerkende (voeding)industrie. Het vormt enerzijds het sluitstuk van een circulaire landbouweconomie en draagt anderzijds bij aan een duurzamere landbouw met minder emissie van N2 en minder methaan uitstoot in de lucht. Ook zonnepanelen en windturbines zijn deel van de oplossing. Ook daarvoor komt men meestal op het platteland terecht en worden landbouwbedrijven aangesproken. Voor de boer die mee wil stappen in deze veranderende wereld zal Agribex een bron aan informatie bieden.
  • Net als in andere sectoren zet robotisering zich ook in de landbouw door. Waar oorspronkelijk trekkerfabrikanten de eerste prototypes ontwikkelden, zijn kleine start-ups al gauw gevolgd met veel verder doorgedreven en werkbare systemen terwijl nu ook klassieke werktuigconstructeurs de nood voelen om zelf autonome werktuigdragers te ontwikkelen. De technologie belooft een revolutie teweeg te brengen op teelt- en arbeidstechnisch vlak, en op vlak van klimaatbeheer en ecologie, … We lichten een tip van de sluier en tonen waar de landbouw binnen afzienbare tijd naartoe kan gaan.
  • Een derde thema-eiland op Agribex is een traditioneel succesnummer nl. de Workshop Live. Dagelijks wordt door Thomas Moore Hogeschool gewerkt aan allerhande machines met de bedoeling jongeren te triggeren en de waarde van een opleiding landbouwmechanisatie te promoten. En om hier op in te haken zal in samenwerking met VDAB, Forem en Educam een jobeiland ingericht worden waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen treffen en buitenschoolse opleidingen gepromoot.